Dakbedekking  

Een dakbedekkingconstructie kan op verschillende manieren ontworpen worden. De beslissingen hiertoe zijn deels van technische aard, deels van persoonlijke aard. Of het nu gaat om een groot of klein project, wij zorgen zowel bij bedrijven als bij particulieren dat men een goed en duurzaam dak boven het hoofd heeft.

Ongeacht de eisen die u aan uw dak of dakbedekking stelt, wij hebben voor u de meest geschikte rol. Onze APP- en SBS-gemodificeerde rollen zijn geschikt voor platte, ronde en hellende daken. Eén ding hebben alle  rollen gemeen: hun hoogstaande kwaliteit. Alle rollen zijn uitvoerig getest en voorzien van een KOMO-attest met een productcertificaat.

Door de hoge kwaliteit van het materiaal en ons vakmanschap krijgt u standaard 10 jaar garantie op de door ons aangebrachte dakbedekking, zowel op arbeid als op het toegepaste product.

Dakbedekking kan op verschillende ondergronden worden aangebracht zoals staal, hout, steen of bestaande dakbedekking. Dit geldt dus niet alleen voor nieuwbouw, ook voor renovatie zijn wij in te zetten.

U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten daksystemen:

  • Eenlaagse-, tweelaagse-, en drielaagse daksystemen
  • Geïsoleerde of ongeïsoleerde daksystemen
  • Losliggend, geballast daksysteem
  • Mechanisch bevestigd of volledig gekleefd daksysteem

Wij adviseren en ondersteunen u bij de keuze van het toe te passen daksysteem. Voor elk systeem geldt dat de combinatie van ondergrond – constructie, onderlaag –  dampdrukverdelende laag en isolatie – toplaag (waterkerende laag) op alle facetten moet kloppen.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd conform de huidige stand van de techniek. Voor een uitgebreide uitleg van de isolatie verwijzen wij u naar isolatie.

Hieronder vindt u uitvoerig uitleg over de diverse onderdelen van onze daksystemen. 

Dakopstanden

De dakopstanden worden rondom het gehele dakvlak voorzien van een tweelaagse dakbedekking. Het aanbrengen van de eerste randstrook, ook wel kimstrook genoemd is van belang om een zekerdere waterdichtheid te krijgen en om de werking tussen het horizontale en verticale vlak op te vangen. Door de rand van het dak na het plaatsen van het aluminium dakrandprofiel vakkundig af te werken met een tweede randstrook wordt de waterdichtheid gegarandeerd.

Onderlaag

Het gebruik van een onderlaag verhoogt niet alleen de kwaliteit van de afdichting, het is tevens functioneel. De onderlagen verschillen dan ook in hun eigenschappen. Zo zorgt de ene onderlaag voor een goede verdeling van de dampdruk terwijl de andere onderlaag de benodigde sterkte heeft voor een geballast daksysteem zoals een dakterras. Afhankelijk van het gekozen daksysteem en de bevestigingswijze wordt bepaald wat de ideale onderlaag is. De onderlagen kunnen dan zoals genoemd verschillen in hun eigenschappen maar niet in hun hoogstaande kwaliteit. Alle rollen zijn uitvoerig getest en voorzien van een KOMO-attest met een productcertificaat.

Toplaag

Al onze toplagen zijn UV-bestendig en voldoen aan de hoogst gestelde Nederlandse eisen. In de toplaag zitten meerdere materialen verwerkt, te weten:

  • Polyestermat (ten behoeve van de sterkte)
  • Glasvliesmat (ter voorkoming van krimpen)
  • Bitumenlaag (de buitenkant)
  • Leislag (esthetisch aanblik en bescherming)

Ontluchting

Dakdoorvoeren kunnen worden onderscheiden in rookgasdoorvoeren (bijv. voor de cv-installatie) en ontluchtingen (bijv. voor badkamers, rioolontluchting en ventilatie). De aluminium ontluchtingen zijn in verschillende diameters voor handen en zijn dubbelwandig uitgevoerd. Dit voorkomt condens-vorming. Wij werken met verschillende soorten toplagen zoals:

  • Een gemineraliseerde toplaag. Deze is voorzien van ingewalste leislag hetgeen een esthetisch aanblik verzorgd. De gemineraliseerde toplaag is er in verschillende kleuren, de leislag is dan rood, groen, bruin, grijs of zwart. Zo wordt het dak uw persoonlijk dak.
  • Niet-gemineraliseerde toplaag in de kleur grijs. De niet-gemineraliseerde toplaag wordt gebruikt voor een daksysteem waar grind of tegels op worden gelegd.

Al onze toplagen worden aangebracht door middel van een brander conform de huidige stand der techniek en zijn uitvoerig getest en voorzien van een KOMO-attest met een productcertificaat.

Dakafwerking en toebehoren

Hemelwaterafvoeren

Voor de afvoer van het hemelwater zijn de mogelijkheden legio. Loden, aluminium of stalen hemelwaterafvoeren met uitloop in het midden, a/d zijkant, horizontaal of verticaal. De hemelwaterafvoeren worden apart van de dakbedekking in het dakvlak waterdicht ingewerkt, indien mogelijk verdiept, om een zo goed mogelijke afwatering te krijgen. Het gebruik van kiezelranden, boldraadroosters en bladvangers helpt verstoppingen te voorkomen.

Daktrim

De dakranden worden afgewerkt af met een aluminium dakrandprofiel. Deze zijn te leveren in verschillende soorten en maten. Ook kunnen wij de aluminium dakrandprofiel van een gekleurde coating voorzien. Al onze aluminium dakrandprofielen worden in verband met de werking van het profiel aan elkaar verbonden met een verbindingsstuk.

Lichtkoepels

Om de gewenste of benodigde hoeveelheid daglicht in een ruimte te krijgen, kan een platdak niet enkel en alleen bestaan uit een gesloten waterkerende laag. Goed daglicht is een absolute voorwaarde voor optimale menselijke prestaties. Zonlicht zorgt voor meer energie, inspiratie en dus meer productiviteit. En zonlicht is gratis! In het ontwerp van een dak voor een leef- en werkruimte wordt daarom steeds vaker het zonlicht binnen gehaald via lichtkoepels om optimaal gebruik te maken van het natuurlijke licht.

In het ontwerp van een dak voor een leef- en werkruimte wordt daarom steeds vaker het zonlicht binnen gehaald via lichtkoepels om optimaal gebruik te maken van het natuurlijke licht. Met enige nadruk vermelden wij de pantserkoepel van hoogslagvast materiaal en de unieke anti-diefstal bevestiging als antwoorden op inbraak en vandalisme.

Dakgoten

Dakgoten worden door o.a. zure regen en smog steeds sneller aangetast, lekkages zijn hiervan het gevolg. Wij kunnen de levensduur van uw bestaande dakgoot verlengen met minimaal 10 jaar door de dakgoot te bekleden met vloeibaar zink. Vloeibaar zink is een twee-componenten polyurethan bekledings-materiaal voor dakgoten. Door de hoge elasticiteit kan dit materiaal de inkrimping en uitzetting door temperatuursinvloeden opvangen. Het is bestand tegen UV- stralen en tegen de millieu-invloeden zoals zure regen en smog. Daarnaast is het slijtvast en heeft als bijkomend voordeel dat vuil slecht hecht waardoor uw dakgoot gemakkelijk te reinigen is.